آشنایی با عمل لیفت لثه
لیفت لثه که به آن جینجیوکتومی(gingivectomy) نیز می گویند، جزء خدمات ترمیم و زیبایی دندان بوده که از طریق تناسب خط لثه باعث اصلاح طرح لبخند وافزایش اعتماد به نفس فرد می شود.
لیفت لثه به دو صورت جراحی لثه و یا افزایش طول تاج دندان (Crown-Lengthening) انجام میشود که بسته به نوع بیماری لثه، دندانپزشک تشخیص میدهد که کدام روش را انجام دهد.
بیمارانی که دارای مشکلات جدیتر که علت آنها فکی و اسکلتی است، نیاز به جراحی فک و صورت دارند. علت این بیماری میتواند ژنتیکی، بیماریهای خاص و یا مصرف برخی از داروها باشد.
چرا لثه ها تناسب ندارند؟
عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می توانند در عدم تناسب خط لثه مؤثر باشند. به عنوان مثال عواملی همچون وجود برخی از بیماری ها، مصرف بعضی از دارو ها، مشکلات ژنتیکی و … ممکن است باعث شوند که لثهها قسمت بسیار زیادی از دندان ها را بپوشانند.
در صورتی که این اتفاق برای دندان ها رخ بدهد، دندان ها کوچکتر دیده می شوند و همین باعث می شود لثهها به صورت نامتناسب در دهان قرار بگیرند.
البته گاهی ممکن است عکس این قضیه نیز اتفاق بیفتد، یعنی لثهها بخش کمتری از دندانها را مورد پوشش قرار دهند که در این صورت نیز تناسب لثهها از بین رفته و زیبایی لبخند از چهره فرد سلب می شود.
عمل لیفت لثه چگونه انجام می شود؟
قبل از این که لیفت لثه انجام شود دندان پزشک جلسه ای مشاوره ای با بیمار می گذارد تا بیمار را از نحوه ی درمان و مشکلاتی که ممکن است ایجاد شود آگاه کند.
برای انجام لیفت لثه که معمولا طی یک جلسه انجام می شود بافت های نرم دهان به صورت موضعی بی حس می شوند سپس بعد از این که بی حسی اثر کرد، کار تراش دادن لثه ها و شکل دهی به آن ها انجام می شود.
برای انجام این کار از تیغ جراحی یا لیزر استفاده می شود که به دلیل این که لیزر باعث بهبود سریع بافت ها می شود بسیاری از متخصصان استفاده از لیزر را در این مرحله توصیه می کنند.
در نهایت پس از این که دندان پزشک، لثه ها را از استخوان جدا کرد و استخوان را تراش داد آن ها را در جایی بالاتر از جای قبلی خود قرار می دهد.
برای افرادی که لبخند لثه ای دارند و از بافت اضافی اطراف دندان هایشان راضی نیستند، جراحی لیفت لثه نتایج زیبایی برای آن ها فراهم می کند.
اگر به علت شکل لثه از لبخندتان راضی نیستید، برای کانتورینگ لثه گزینه مناسبی هستید.
این پروسه زیبایی دندان ها که به آن اسکالپتینگ بافت یا تغییر شکل لثه هم می گویند می تواند خط لثه ناهموار را اصلاح کند و به شما لبخند رضایت بخشی را هدیه کند.
درد عمل لیفت لثه
از آنجایی که محل انجام لیفتینگ کاملا بی حس می شود و به افرادی که اضطراب بیشتری دارند نیز آرام بخش تزریق می شود، بیمار دردی احساس نمی کند. امروزه با الکتروسرجری و لیزر های پیشرفته لیفت لثه بسیار آسان تر و راحت تر از گذشته انجام می گیرد.
چه مراقبت هایی بعد از عمل لازم است؟
بهتر است بیمار تا چند روز بعد از لیفت لثه از خوردن غذاهای سفت، چسبناک، تند و... که باعث تحریک لثهها میشود خودداری کند
همچنین هنگام مسواک زدن دقت کنید که به آرامی این کار را انجام دهید و از نخ دندان تا بهبودی کامل لثهها استفاده نکنید.
بیمار میتواند برای جلوگیری از عفونت لثهها در طول مدت درمان از دهانشویههای مخصوص استفاده کند.
سعی کنید تا چند روز اول از انجام فعالیتهای فیزیکی سنگین مانند ورزش کردن بپرهیزید زیرا باعث افزایش تورم لثهها بعد از عمل میشود.
ایا لیفت لثه عوارض دارد؟
از جمله عوارض جراحی لیفت لثه می تواند به موارد زیر اشاره کرد:
• بازگشت بافت لثه به حالت اولیه: همان طور که گفتیم یکی از مزایای لیفت لثه این است که نتیجه ی دائمی دارد اما در مواردی نیز استنثا وجود دارد و ممکن است بافت لثه به حالت اولیه ی خود بازگردد
• حساس بودن بیمار به مواد بی حسی: به ندرت اتفاق می افتد که بیمار به مواد بی حسی حساسیت دارد و ممکن است بدن او واکنش آلرژیک نسبت به مواد بی حسی نشان دهد .